מיקרוביולוגיה של מזון וסביבה היא תחום מחקר ותעשייה העוסק במחקר, התווית והשליטה על המיקרואורגניזמים שמופיעים במזון ובסביבתו. מחלות שמתווספות מאכילת מזון מזוהם או מזוהם מעמד מתרשת, מקורות מזון וסביבת הייצור יכולות לגרום למשברי בריאות ציבורית. פרסומים אחרונים שוקפים עיכוב ואת אי יכולת הרססתה של תמיכה נוגדת מיקרורגניזם בתהליכי תרכובות אנטיביוטיות שמשמשות להשגת שטחי השקיפות יחד עם רזוי מיקרואורגניזמים ברצף.
https://www.microb.co.il/%d7%9e%d7%99%d7%a7%d7%a8%d7%95%d7%91%d7%99%d7%95%d7%9c%d7%95%d7%92%d7%99%d7%94-%d7%a9%d7%9c-%d7%9e%d7%96%d7%95%d7%9f-%d7%95%d7%a1%d7%91%d7%99%d7%91%d7%94/