# תחליפי סוכר ואלולוז: מה הם וכיצד הם משפיעים על התזונה שלנו
תחליפי סוכר ואלולוז הם מוצרים שמקבלים פופולריות רבה בשנים האחרונות, בעיקר בקרב אנשים שמחפשים להפחית את צריכת הסוכר או לשמור על משקל גוף בריא. אלולוז, סוכר בעל קלוריות נמוכות מאוד, זוכה למעמד מיוחד בזכות יתרונותיו הבריאותיים.
אלולוז הוא פחמימה המופיעה בטבע בכמויות השקול לכ-0.2% מהסוכר במזון. אלולוז מספק טעם מתוק דומה לזה של סוכר, אך מכיל רק כ-0.4 קלוריות לגרם, לעומת 4 קלוריות לגרם בסוכר רגיל. זהו יתרון משמעותי עבור מי שמעוניין ליהנות מטעם מתוק ללא ההשפעות השליליות של ספיגת קלוריות נוספות.
תחליפי סוכר ואלולוז יכולים לשמש כחלופה מצוינת במגוון רחב של מוצרים, כולל משק
https://www.adonithatavlinim.co.il/blog/8610416-%D7%AA%D7%97%D7%9C%D7%99%D7%A4%D7%99-%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A8-%D7%95%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%96-%D7%94%D7%9E%D7%AA%D7%95%D7%A7-%D7%94%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%90-%D7%A9%D7%9C%D7%90-%D7%A4%D7%95%D7%92%D7%A2-%D7%91%D7%92%D7%95%D7%A3