שמן זית כתית הוא שמן המופק מעבדים את הזיתים בשיטות טבעיות ואורגניות, מבלי להוסיף חומרים כימיים או מעבדות. השיטה המסורתית להפקת שמן זית כתית מבטיחה לשמור על הערכים התזונתיים ועל הטעמים האותנטיים של הזית, ובכך מספקת מוצר איכותי ובריא.
שמן זית כתית מכיל חומצות שומן חד רוויות, אשר נחשבות בריאות לליבנו. חומצה אולאית, שקיימת בשמן זה, יכולה לסייע בהפחתת רמות הכולסטרול הרע ולהגביר את רמות הכולסטרול הטוב. בנוסף, שמן הזית עשיר בנוגדי חמצון, כמו ויטמין E ופוליפנולים, שמסייעים בשמירה על בריאות התאים ומפחיתים את הסיכון למחלות כרוניות.
בחירה בשמן זית כתית היא גם בחירה אקולוגית. הפקת שמן זה משקפת גישה חקלאית בת קיימא, המקדמת גיד
https://www.meshekpinchas.co.il/%d7%a9%d7%9e%d7%9f-%d7%96%d7%99%d7%aa-%d7%9b%d7%aa%d7%99%d7%aa-%d7%98%d7%91%d7%a2%d7%99-%d7%9e%d7%94%d7%97%d7%a7%d7%9c%d7%90%d7%99-%d7%90%d7%99%d7%9b%d7%95%d7%aa-%d7%95%d7%98%d7%a2%d7%9d-%d7%9e/