רישיון עסק מזון הוא אישור שנדרש לכל עסק העוסק בהכנה, הפצה או מכירה של מזון. רישיון זה נועד להבטיח שהעסק פועל לפי תקנות הבריאות, הבטיחות והסביבה, וכי המזון המוגש לקהל הוא בטוח וראוי למאכל.
כדי לקבל רישיון עסק מזון, על בעל העסק לעמוד בשורת קריטריונים ובדיקות. ראשית, יש להציג תוכנית עסקית מפורטת שמתארת את סוג המזון שיכינו ויתפשו בעסק, וכן את הליך ההכנה ואיכות החומרים. בנוסף, יש צורך בפיקוח על המתקנים שבהם יכינו את המזון, אשר צריכים לעמוד בדרישות תברואתיות מסוימות.
כחלק מתהליך קבלת רישיון עסק מזון, רשויות הבריאות מבצעות בדיקות מקיפות של המקום. לדוגמה, נבדקת היגיינת המקום, העמדות בהן עובדים, קיומם של אמצעי בטיחות כמו מקררים, תנורי בישול, וציוד ס
http://www.adonithatavlinim.co.il/