לפעמים, טיפול בילדים יכול להיות מאתגר ולא תמיד יעיל בשימוש בשיחות או עריכת משחקים לרכוש יכולות חדשות. אחת מתוך השיטות המאוד מוצאות יישום היא טיפול באמצעות משחקים. משחקים מציבים לילדים הזדמנות לשפר את כישורי התקשורת שלהם, לממן יכולת חברתית, לפתח יכולות קוגניטיביות ולשפר את התנהלותם הנפשית ורגשית.
הדרך הטובה ביותר לנצל את היתרונות של משחקים בטיפול היא לבחור משחקים שתואמים לגיל ולצרכים המיוחדים של הילד. למשל, משחקי תפקידים או משחקי תפקוד יכולים לסייע לילדים לשפר את כישורי התקשורת הלמידה והחברתית שלהם. משחקי בניית פאזלים או משחקי כרטיסים יכולים לסייע לילדים לפתח יכולות קוגניטיביות כמו התרכוש של מיומנויות בעיבוד מידע, זיהוי עבודת ראיה, ויישום אסטרטגיות חשיבה.
יצירת אינטרקציה חברתית ותהליכים נפשיים חיוניים בטיפול בילדים, והמשחקים מציעים פלטפורמה מוצלחת לקידום הידע החברתי והתעמקות ביחסים בין הילד לבין המטפל. בניית איורים או אנימציה, כתיבת סיפורים משלו ועזרה בתכנון תרבותי, למשל, יצרת מציגים מושכים כדי לבצע מעין 'שטיפת מוח' עשויה להועיל בפתרונות פסיכותרפיה ובעיקר טיפוח הרגישות הרגשית של ילדים עם בעיות מערכות העצבים או ילדים עם שבי אוכל.
אם תבחר ליישם טיפול באמצעות משחקים, חשוב לקחת בחשבון את הרקע התיאורטי וההבנה שלך בילד ובצרכיו האישיים, כמו גם לתת לילד הרגשה שהוא צריך וחשוב בעיניך. כמובן, תמיד עדיף לעבוד תחת פיקוח מטפל מקצועי שיכול להכוון ולסייע בתהליך.