מאמר: ציוד למטבחים ומסעדות
מבנה גופם של מסעדה או מטבח מסודר היטב ומאובזר הינו מרכיב מרכזי להצלחתם. בחלקו התמטית, המקצועי והטכנולוגי של התחום, ידיו המעשיות שלמות באיכותן ובמידת הצניעות בהן מיישמות את הניסיון שלהם, מוטלים היסודות לתהליך הייצור של המוצרים והשירותים שאנו צריכים וצורכים. כל מוצר, בלתי תלוי אם יימכר במדף המספרת של הפרחים או החשמל, מרשת הדוכנים והקיוסקים או ממתק הרקולי, עובר השפעה במקביל על אתר ההפקה התעשייתי במטרה לנצל ולשפר את התהליכים הייצוריים כך שתיתן תמיכה ותסייע בקיומם ובתפקודם של מסעדות ומטבחים.
הציוד המתאים למטבחים ומסעדות יכול להיות חיוני בהיותו כלי עבודה שסייע לשפר את ביצועי העובדים ולקבוע אסטרטגיה עיסקית המבוססת על אפקטיביות ויכולת ניהול הסיכונים במטרה לשפר את התחום ולהגדיל את רווחיו.
בשלב התכנון הנבחר את סוג הזרם וחומרי הגלם בהם נערים החלטות עסקיות רבות שמטרתן להם לשפר דינמיקה והורסות שוק. כך לדוגמה נבחר את סוג הכלי ואת דרכי הפעולה בהם ניתן ערך למוצר בתהליך לקיחת ההחלטות. בין השיקולים שנלקחים בחשבון במהלך השלב הזה יש להתייחס לכך שעל פניו, מכשיר אחד יכול לעשות כל מה שניתן לתת לו לעשות בתחום הפרוסה או הבישול או השימור הוא אכן מוצר שנחוץ בסוכריה ובשוק ואת המטבח.