דבש אמיתי הוא מוצר טבעי המופק מעיבוד נקטר של פרחים על ידי דבורים. התהליך מתחיל כאשר הדבורים אוספות נקטר מהפרחים ומחזירות אותו לכוורת, שם הופך לדבש לאחר תהליך הזעת המים והתסיסה. דבש אמיתי נושא בחובו טעמים וארומות שונות, התלויות בזני הפרחים אותם עיבדו הדבורים. בשונה מן הדבש המעובד רבתי, דבש אמיתי שומר על עשירות הרכיבים הטבעיים והוויטמינים שבו, ולא עובר הלבנה או תוספת של חומרים משמרים.
### כיצד להבדיל בין דבש אמיתי לדבש מזויף
ההבדל העיקרי בין דבש אמיתי לדבש מזויף קשור באיכות ובתהליך הייצור. דבש אמיתי מכיל רכיבים טבעיים בלבד ולא מכיל תוספים כימיים או סוכר מתוסס. לעומת זאת, דבש מזויף, או דבש מהונדס, עלול להכיל סוכר גרנולרי או סירופ תירס, המוספים לדבש לצורך התערבבות ויצירת טעם מוגזם או קונסיסטנציה מסוימת. לכן, כדי לוודא שאנו רוכשים דבש אמיתי, חשוב לעבור על התוויות ולברר על תהליך הייצור. דבש אמיתי מוגדר בדרך כלל כ"טהור" או "אורגני" ולא יכיל רשימת רכיבים ארוכה – הרכיב היחיד צריך להיות דבש, ללא כל תוספת.
זיהוי דבש אמיתי ניתן לעשות גם דרך מאפיינים פיזיים; לדוגמה, דבש אמיתי נוטה להתקשות ולהתגבש בטמפרטורות נמוכות ויש לו טעם וריח עדינים ומגוונים התלויים בסוג הפרחים מהם הוא נלקח. בנוסף, הוא יכול להכיל חלקיקי פרחים או אבק פרחים, המהווים סימן לאיכות ולאימות הדבש.
היתרון הבריאותי של דבש אמיתי מוביל אותנו להערכה עמוקה יותר של המוצר. מעבר להיותו ממתיק טבעי, דבש זה מכיל אנטי-אוקסידנטים, מינרלים וויטמינים, המסייעים בחיזוק מערכת החיסון. השימוש בו כחלק מתזונה מאוזנת יכול לתרום לבריאות הכללית, ואף להשפיע חיובית על מצבי דלקת וחיסון בגוף.
בסיכום, דבש אמיתי הוא לא רק ממתיק טעים אלא גם מוצר בעל ערך תזונתי גבוה. כאשר אנו מתכוונים לרכוש דבש, חשוב להתמקד בהבנה ובהבחנה בין הדבש האמיתי לבין המזוייף, כדי להבטיח שאיכותו ותרומתו לבריאות שלנו תהיו ללא פשרות.